shutterstock_529005187.jpg
Nieuw Talent

Nieuw Talent
Contactpersoon:
Martin van der Brugge

Praktijkadres:
Watermolen 1
2317 ST Leiden

Postadres:
 
Postbus 3051
2301 DB Leiden

Telefooon: 071-3317873
E-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  

 

 

“Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken.” (Confucius, Chinees filosoof) 

 

“Ik hou van werken zolang het werk is waarvan ik hou.” (Johan Cruijff)

 

“Ga zo ver als je kunt zien; als je daar aankomt, kun je verder kijken. (Thomas Carlyle)

 

"The word 'listen' contains the same letters as the word 'silent'." (Alfred Brendel)

 

"To achieve great things, two things are needed; a plan, and not quite enough time." (Leonard Bernstein)  

 

 "Wees waar je bent, niet waar je denkt dat je zou moeten zijn" 


“Have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become.” (Steve Jobs)

"Mens sana in corpore sano"  (Latijn) "Een gezonde geest in een gezond lichaam". (Juvenalis,  Romeins dichter)

Niet denken, maar doen! 

 

 
Tijdelijke werkloos - Covid 19

Tijdelijke carrière stap / Tijdelijk werk COVID19  

 

Zonder werk door covid-19?
Alle muzikanten worden getroffen door covid-19. Of je nu klassiek muzikant, jazz - of popmuzikant bent. Veel is nog onzeker, maar dat het nog een lange tijd zal duren voordat we weer volledig aan de slag kunnen gaan is wel duidelijk. Wachten en stil zitten is voor jou geen optie. Maar wie helpt je om actief te worden en wat kun je eigenlijk doen in deze situatie? Nieuw Talent kan jou helpen in je zoektocht.

Wat doe je in de tussentijd?
Veel muzikanten hebben een TOZO-uitkering aangevraagd. Hoe lang de TOZO-regeling beschikbaar zal blijven, is één van de onzekerheden. Nieuw Talent wil samen met jou kijken of er tijdelijk een baan te vinden is. Om zo snel mogelijk niet meer of minder afhankelijk te zijn van de TOZO-regeling.

Prognose en plannen voor de toekomst
Zal de muziekmarkt na de covid-19-periode nog hetzelfde zijn? Het is waarschijnlijk dat de muziekmarkt er na 2021 anders uitziet. Naast jouw talent als musicus, heb je allicht ook andere talenten. Is het een idee om niet meer 100% afhankelijk te zijn van het muzikantenbestaan en een gemengde praktijk op te bouwen? Nieuw Talent helpt jou te onderzoeken welke van je talenten je kunt inzetten en stimuleert je om plannen te maken voor de langere termijn.

Maatwerk

Nieuw Talent begeleidt sinds 2008 , net afgestudeerde musici bij het opbouwen van een muziekpraktijk en het ondernemerschap. Wij zetten ons in om vanuit onze brede kennis van loopbanen en arbeidsmarkt te kijken welke baan het beste bij jouw past. Nieuw Talent werkt samen met Sozaned , een landelijk werkend detacheringbureau sinds 2001. Zij staan garant voor een zeer uitgebreid netwerk en hebben contacten bij overheden en bedrijven. Ook zijn zij gespecialiseerd in coachingstrajecten. Na je inschrijving bij Nieuw Talent vindt er eerst een intakegesprek plaats. Hierin gaan we na welke vragen je precies hebt en wat je van de begeleiding verwacht. Daarna stel je samen met Nieuw Talent een plan van aanpak op. Onze begeleiding is oplossingsgericht: geen langdurig traject maar alleen dat wat voor jou werkt.

Gedeeltelijke carrièreswitch, omscholingsopleidingen

Samen kijken we naar de mogelijkheid tot omscholing of bijscholing. Soms zijn er mogelijkheden voor subsidie van jouw om- of bijscholing. Wij kunnen je ondersteunen om de juiste subsidiekanalen te vinden en een succesvolle subsidieaanvraag te schrijven. Download hier de flyer: NieuwTalent2020_CovidEnquête  23 november tot en met 27 november 
U kunt nog reageren!

Alle muzikanten worden getroffen door de gevolgen van Covid-19, of je nu klassiek muzikant, jazz - of popmuzikant bent. Veel is nog onzeker, maar dat het nog een lange tijd zal duren voordat we weer - volledig - aan de slag kunnen gaan is wel duidelijk. Bent u inmiddels bezig met het zoeken naar ander werk, of heeft u meer rust en wacht u af tot we weer aan het werk kunnen? Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw mening en uw verhaal en doen daarom een klein onderzoek. Via dit onderzoek willen wij inventariseren wat de wensen en behoeften zijn in ons beroepsveld en vaststellen of wij, in samenwerking met andere organisaties, wellicht een rol kunnen spelen in coaching en/of loopbaanbegeleiding. Ons coachingbureau Nieuw Talent (onderdeel van Dirigentenbemiddeling) werkt onder andere samen met Sozaned, een landelijk werkend bureau voor recruitment/interim-management, detachering en outplacement. Ons doel is één gezamenlijk doel: musici die vooralsnog geen zicht hebben op betaald werk ondersteunen en begeleiden naar ander betaald - tijdelijk - werk. Om een beter beeld te kunnen krijgen van de huidige situatie en ervaringen van musici, willen we u uitnodigen om deze enquête in te vullen. Aan het einde van de enquête kunt u aangeven of u interesse heeft om verder te praten over coaching en/of loopbaanbegeleiding. In eerste instantie selecteren wij een groep van 10 musici, die wij willen uitnodigen voor een gesprek (via ZOOM) om te kijken of wij jou naar een - al dan niet tijdelijke- andere baan kunnen begeleiden. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden!
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 2 minuten. Klik hier voor de enquête