piano.jpg
Referenties

Ik ben inmiddels al een jaar afgestudeerd, maar het is moeilijk om als freelance musicus voldoende werk te krijgen.
Via het ondersteuningstraject van "Nieuw Talent" heb ik nu een professionelere presentatie, waardoor ik steviger in mijn schoenen sta.

 
Advertisement
Martin van der Brugge

martin.jpgMartin van der Brugge, de oprichter van “Nieuw Talent” heeft de overgangfase van conservatoriumtijd naar beroepspraktijk zelf ondervonden. Helaas heeft hij vele medestudenten gezien, die door de moeilijke overgangsfase, na lange tijd besloten een ander beroep te kiezen. Door begeleiding in de facetten van ondernemerschap of beter begeleiding naar een vaste werkgever had dit voorkomen kunnen worden. Nieuw Talent probeert een situatie te creëren waarin de musicus eerder tot de keuze komt wat voor hem of haar de meest succesvolle weg is.

Martin van der Brugge (1966) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculesçu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale. Naast het dirigeren organiseerde hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was. In 2005 was Martin gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi zijn onder zijn leiding uitgevoerd.

In 2000 heeft Martin van der Brugge het impresariaat Klassieke Muziek Producties opgericht. Door het netwerk, dat hij met dit impresariaat heeft opgebouwd, heeft hij een goed inzicht in de 'markt' voor al dan niet klassiek geschoolde musici.

In 2001 werd Sing Along Events opgericht. Met deze organisatie slaagt hij er keer op keer in zo'n 700 à 1000 amateur-zangers bij elkaar te brengen om in één dag een oratorium of een programma met highlights uit verschillende musicals in te studeren en aansluitend uit te voeren. Tevens is hij organisator en artistiek leider van verschillende projecten. Voor deze activiteiten werd hij genomineerd voor de Philip Morris Music Award. Martin heeft bewezen dat commercie en kunst hand in hand kunnen gaan!

 
Volgende >