piano.jpg
Referenties

Ik ben inmiddels al een jaar afgestudeerd, maar het is moeilijk om als freelance musicus voldoende werk te krijgen.
Via het ondersteuningstraject van "Nieuw Talent" heb ik nu een professionelere presentatie, waardoor ik steviger in mijn schoenen sta.

 
Advertisement
Martin van der Brugge

martin.jpgMartin van der Brugge, de oprichter van “Nieuw Talent” heeft de overgangfase van conservatoriumtijd naar beroepspraktijk zelf ondervonden. Helaas heeft hij vele medestudenten gezien, die door de moeilijke overgangsfase, na lange tijd besloten een ander beroep te kiezen. Door begeleiding in de facetten van ondernemerschap of beter begeleiding naar een vaste werkgever had dit voorkomen kunnen worden. Nieuw Talent probeert een situatie te creëren waarin de musicus eerder tot de keuze komt wat voor hem of haar de meest succesvolle weg is.

Martin van der Brugge (1966) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculesçu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale. Naast het dirigeren organiseerde hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was. In 2005 was Martin gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi zijn onder zijn leiding uitgevoerd.

In 2000 heeft Martin van der Brugge het impresariaat Klassieke Muziek Producties opgericht. Door het netwerk, dat hij met dit impresariaat heeft opgebouwd, heeft hij een goed inzicht in de 'markt' voor al dan niet klassiek geschoolde musici.

In 2001 werd Sing Along Events opgericht. Met deze organisatie slaagt hij er keer op keer in zo'n 700 à 1000 amateur-zangers bij elkaar te brengen om in één dag een oratorium of een programma met highlights uit verschillende musicals in te studeren en aansluitend uit te voeren. Tevens is hij organisator en artistiek leider van verschillende projecten. Voor deze activiteiten werd hij genomineerd voor de Philip Morris Music Award. Martin heeft bewezen dat commercie en kunst hand in hand kunnen gaan!

 
Marius Heijenk

marius.jpgMarius Heijenk adviseert het impresariaat bij de opzet en uitwerking van Nieuw Talent. Hij haalde in 1971 zijn doctoraal sociologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij heeft een ruime ervaring in de hulpverlening, ondermeer als stafmedewerker en praktijkleider bij een grote randstedelijke hulpverleningsorganisatie. Een groot deel van zijn loopbaan stelde hij in dienst van het uitvoeren van overheidsmaatregelen, die erop gericht zijn mensen te helpen bij het vinden van werk, dat bij hen past. Zo was hij hoofd Personeelszaken bij enkele SW-bedrijven en directeur van een provinciale brancheorganisatie op het gebied van aanvullende aangepaste arbeid. Enkele jaren geleden heeft hij zijn eigen bedrijf opgezet: Marius Heijenk, Bemiddeling & Support. Hij adviseert onder meer gemeenten en uitvoeringsorganisaties bij de uitvoering van werkgelegenheidsmaatregelen, coacht en traint medewerkers en vrijwilligers en bemiddelt in conflicten, onder andere tussen werkgevers en werknemers. In de wereld van de muziek is hij goed ingevoerd. Hij was ondermeer wethouder Cultuur in Schiedam en bestuurslid van de Stichting Murohil in Rotterdam, een organisatie die zich vooral toelegde op het organiseren van concerten. Verder is hij voorzitter van het Hillegersbergs Mannenkoor.

 

 
Skye Carman

skye-carrman.jpgSkye Carman: concertmeester van Holland Symfonia van 1980 tot 2003, studeerde viool aan de Curtis Institute of Music en de Juilliard School met Ivan Galamian en kamermuziek bij Josef Gingold en het Juilliard Quartet. Ze was lid van het Dalhousie Quartet en docent aan het Dalhousie University in Nova Scotia voordat ze naar Nederland kwam. In 1994 heeft ze de auditietrainingen opgezet die ze in Nederland, Spanje, Denemarken, en de Verenigde Staten geeft. Tot aan 2001 heeft ze trainingscursussen gegeven voor jonge musici bij “Kunstenaars & Co’’. Als docent viool is ze verbonden aan het ArtEZ Conservatorium (Enschede, Arnhem en Zwolle). Tevens geeft Skye ook auditietrainingen aan dit conservatorium.

 
Semmy Kugel

semmy-kugel.jpgSemmy Kugel (1948) sloot in 1981 haar Voortgezette Agogische beroepsopleiding af, om zich vervolgens in drie therapievormen te specialiseren, Gestalt-, Systeem- en Groepspsychotherapie.

Zij heeft meer dan dertig jaar ervaring in de psychologische hulpverlening. En heeft ze twintig jaar een praktijk voor coaching en therapie.

In 2008 richtte zij samen met een collega "A2 praktijk voor coaching en therapie" op en met vijf collega's het "Amsterdams Coachingsgenootschap". In het team van Nieuw Talent heeft zij een adviserende en coachende rol, waarbij zij zich vooral op Life Coaching richt.

Bij life coaching gaat het om het vinden van een balans tussen verschillende levensgebieden, zoals studie, werk en relatie. Daarnaast focust het op het maken van goede overgangen in uw persoonlijk leven, bijvoorbeeld van student naar uitvoerend musicus. Bij lifecoaching gaat het om het vrijmaken van potentiële kwaliteiten, waardoor men optimaal kan functioneren.

 
Corné Brouwer

corne.jpgCorné studeert Vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Voor zijn afstudeerstage heeft hij gekozen om een communicatieplan voor Nieuw Talent te schrijven. In dit plan komt naar voren hoe Nieuw Talent zich wil gaan positioneren in de markt. Naast een marktonderzoek is ook hij druk bezig met de promotiemiddelen in de vorm van een folder en de website.